Viziunea școlii


Ce dorim?

  • O insititutie scolara moderna, capabila sa formeze elevului capacitatea de

a sti sa devina”, de a forma o persoană “curată” fizic şi moral.

  • Scoala trebuie sa raspunda cerintelor factorilor implicati in procesul instructiv educativ, interni si externi. Ea doreste formarea unui absolvent de gimnaziu puternic motivat pentru a se adapta unui nou ciclu de invatamant. Acesta va trebui sa se integreze social, sa posede deprinderi pentru studiu, cunoasterea mediului si abilitati de comunicare. Toate acestea se vor desfasura intr-un climat care se sprijina pe existenta unor bune relatii interpersonale, avand la baza principiile traditionale ale moralei, respectului si ale muncii in echipa si nu in ultimul rand realizarea idealului educational asa cum este prevazut in legea invatamantului .
  • Intreaga activitate a unitatii scolare se va desfasura sub deviza
    “Copiii nostri merita mai mult”

Derivand din idealul educational, asa cum este prevazut in Legea Invatamantului, echipa manageriala a Scolii Gimnaziale Tudor Arghezi isi propune asigurarea standardelor de educatie pentru elevii scolii, formarea gandirii creative a elevilor, dezvoltarea capacitatii de comunicare a elevilor in situatii diverse, formarea capacitatilor de a comunica intr-o limba straina, formarea si dezvoltarea capacitatii elevilor, a capacitatilor de adaptare, formarea atitudinilor pozitive, construirea unui set de valori individuale de natura culturala, sociala si profesionala, in functie de care sa-si orienteze comportamentul si eventual cariera.

               Scoala noastra promoveaza un invatamant orientat pe valori, creativitate, capacitati cognitive, prin incurajarea unei relatii democratice profesor-elev si prin aplicarea muncii in echipa, abordand o comunicare inter-institutionala permanenta in vederea facilitarii dezvoltarii individuale a fiecarui tanar, beneficiar al sistemului educational.