Istoric


Scoala Gimnaziala Tudor Arghezi

Scurt Istoric

           Pe 1 septembrie 1846 a luat fiinta sucursala scolii primare de baieti cunoscuta sub numele „Clementa” dupa numele strazii pe care s-a ridicat in 1876-1877 cel dintai loc al scolii.

De-a lungul istoriei sale de aproape 150 de ani scoala a functionat in mai multe cladiri sub mai multe denumiri: in 1872 era cunoscuta ca “ Scoala primara de baieti nr.2 de culoare galben”  apoi  “ Scoala primara nr.9 “ , din 1881 se intituleaza ”C.A. Rosetti” ,nume pe care il va lua cativa  ani si strada pe care se afla scoala . Din anul 1919 a fost cunoscuta sub numele de Scoala primara de baieti si fete nr.5”, iar in august 1948 devine “Scoala  elementara de sapte ani nr.5 baieti”. La 1 Septembrie 1954 ca urmare a unei reforme administrative , ea devine “Scoala nr.20”,iar in 1956, unificandu-se cu “Scoala de fete nr.19” devine scoala mixta.

Din anul  scolar  1995-1996 primeste denumirea de “Scoala Generala Nr.19 Tudor Arghezi”. Din  data de 9.11.2004 se va numi Scoala cu clasele I-VIII nr.19 Tudor Arghezi “, iar din  anul 2012-2013, scoala a primit numele de „Scoala Gimnaziala Tudor Arghezi”. 

          Cu totii stim ca educatia copiilor este prioritara pentru o dezvoltare armonioasa a societatii. Pentru o pregatire desavarsita a elevilor sistemul educational al unei tari trebuie sa se imbine perfect cu infrastructura scolara.  Pentru a fi eficienti la scoala, copiii trebuie sa aiba in jur un mediu prietenos si sanatos. Copiii trebuie sa vina la scoala cu placere, iar noi profesorii trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru a le-o oferi.

         Intreaga activitate scolara in unitatea noastra de invatamant se desfasoara sub deviza “Nu pentru scoala, ci pentru viata invatam!’’

 ( Seneca), fiind o institutie scolara moderna capabila sa formeze elevului capacitatea de ‘a sti sa devina’, de a forma o persoana curata” fizic si moral.

Scoala Gimnaziala Tudor Arghezi beneficiaza de semiinternat, cabinet medical, cabinet stomatologic si cabinet de consiliere psihopedagogica. Deasemenea, dispunem de o biblioteca informatizata cu 25.000 exemplare si sala de lectura, cabinet de limba engleza si cabinet de informatica.

Scoala noastra are o lunga traditie in predarea intensiva a limbii engleze pe grupe. Deasemenea Scoala Tudor Arghezi este centru de pregatire si evaluare  Cambridge incepand cu 2017.

In scoala noastra se studiaza, pe langa limba engleza, si limba franceza si limba germana.

           In anul 2019 scoala noastra a fost reabilitata, dupa model Nordic,printr-un proiect de reabilitare al Primariei sectorului 2, tinandu-se cont de amenajarea cu materiale prietenoase cu mediul inconjurator a salilor de clasa, a grupurilor sanitare, a pardoselilor, a mobilierului.

            Salile de clasa au pardoseli cu protective antibacteriana superioara, fiind in egala masura rezistente la traficul intens, finisajele sunt decorative, versatile si durabile, acoperite cu vopsea pe baza de latex care nu retine bacteriile si sunt foarte usor de igienizat.

            Deasemenea salile de clasa sunt dotate cu dulapioare modulare care ofera elevilor spatiu suficient pentru depozitarea materialelor de studiu, carti, caiete, truse de desen, echipament sportive pe care copiii sa nu le mai duca zilnic acasa, usurandu-le greutatea ghiozdanelor.

Tabla traditionala este inlocuita de o table din geam securizat, emailat, rezistent la zgarieturi, pe care se poate scrie cu markere eliminand astfel pericolul inghitirii prafului de creta. 

Scoala beneficiaza de sistem audio-video, sistem antiefractie si sistem antiincendiu, paza proprie si paza asigurata de catre Consiliul Local Sector 2 oferindu-le elevilor, profesorilor si intregului personal al scolii protectie si siguranta maxima

In ceea ce priveste dotarile claselor cu noua tehnologie de lucru, scoala noastra se mandreste cu table interactive in fiecare clasa, conectate la desktopuri ‘all in one’ de ultima generatie si la internet, astfel incat sa se faca posibila proiectarea materialelor didactice pentru intreaga clasa.

 Cu ajutorul platformei digitale educationale a scolii noastre fiecarui elev si profesor i s-a creat un cont iar cu  aplicatiile din pachetul G Suite for Education se poate imbunatati predarea , invatarea, evaluarea si colaborarea in intreaga scoala , elevii care invata in sistemul online pot beneficia de o calitate ridicata a actului educational la fel ca si cei care sunt fizic in clasa.

În procesul educativ, strădaniile nu pot fi doar ale şcolii, efortul trebuie să fie combinat: şcoală, familie, comunitate, mass-media. Achiziţiile elevilor sunt puternic influenţate de realităţile cotidiene, de învăţarea informală și nonformală. In acest context şcoala – ca mediu formal de învăţare – este un filtru al realităţii din exterior, este autoritatea care “cerne” informaţia valabilă de cea falsă sau perimată, conducând elevul pe cărarea corectă în labirintul informational.